Schone energie voor altijd; dat is de belofte van duurzame energie. Energie uit bronnen die nooit opraken, bronnen die nauwelijks schade opleveren voor het milieu.
Er zijn verschillende vormen van duurzame energie; denk aan aardwarmte (omgevingsenergie), waterkracht, zonne-energie en windenergie. Het plaatsen van installaties voor duurzame energie is een belangrijk deel van onze werkzaamheden geworden. Vanzelfsprekend adviseren wij u hier graag vrijblijvend over.
Warmtepompen zijn als bron voor het verwarmen en koelen van ruimten al heel lang op de markt. Deze systemen zijn duurzaam én hebben een hoog rendement. Het rendement voor verwarming kan maar liefst oplopen tot 140 procent. Daarnaast is de bron van warmte onbeperkt en kosteloos beschikbaar in de vorm van grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.
Een warmtepomp is een duurzaam systeem dat, net als een zonnecollector of een Cv-installatie, het huis kan voorzien van verwarming en warm water. Daarnaast kan een warmtepomp ook koelen. Tevens kunnen deze systemen heel gemakkelijk zorgen voor warm tapwater.
Warmtepompen die worden ingezet voor het verwarmen van een pand, gebruiken meestal de bodem als warmtebron. Boilers die door een warmtepomp worden aangedreven, gebruiken doorgaans warmte uit de lucht. Vroeger werd het principe van een warmtepomp alleen toegepast in koelkasten en airconditioningsystemen. Met de groeiende vraag naar duurzame energie, groeit het aantal mogelijkheden snel. Vanzelfsprekend volgen we de nieuwste ontwikkelingen op de voet, zodat wij u goed kunnen adviseren in uw keuzes van vandaag én morgen.
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Bovendien is het schoon en gratis. Voor het aanbrengen van een zonne-energie installatie bent u bij De Ruiter Installatietechniek aan het juiste adres. Of het nu moet worden geplaatst op een plat dak, of op een pannendak; wij hebben altijd de juiste oplossing voor u.
Met PV-panelen (Photo-Voltaïsche panalen; oftewel zonnecollectoren) wordt zonlicht door zonnemodules in gelijkstroom omgezet. Deze opgewekte gelijkspanning wordt door een omvormer in 230 V wisselstroom, respectievelijk 400 V 3 fasen, stroom omgezet. Zo kan het alle elektrische apparaten in huis van stroom voorzien. De opgewekte stroom die niet meteen wordt gebruikt, kan aan het openbare elektriciteitsnet worden geleverd.
Zonneboilers, ook wel ‘zonlichtsysteem’ genoemd, verwarmt koud leidingwater net zoals eerder een geiser, combiketel of boiler dat in uw huis (voorheen) deed. Maar dan anders. Een zonlichtsysteem gebruikt namelijk geen gas of elektriciteit, maar zonne-energie. Daarmee is het duurzaam en energiezuinig.
Een zonlichtsysteem bestaat uit een zonlichtcollector en een zonneboiler. Zodra het zonlicht sterk genoeg is, stroomt het water in een gesloten leidingcircuit door de zonlichtcollector en wordt zo verwarmd. Dit warme water geeft zijn warmte vervolgens via een warmtewisselaar weer af aan het leidingwater in de zonneboiler. In deze zonneboiler wordt het warme water bewaard, totdat u de warme kraan opendraait.
Contact
Tel: 038 22 256 96
Mob: 06 12 62 91 67
E-mail: info@deruiterinstallatietechniek.nl
Adres
De Ruiter installatietechniek
Tasveld 4
8271 RW IJsselmuiden